• Hasiči očami detí - výtvarná súťaž

    V okresnom kole výtvarnej súťaže s tematikou hasičských a záchranných prác Hasiči očami detí sa na krásnom 3. mieste umiestnili žiačky Diana Dančová a Sára Šípková. V 1. kategórii /ZŠ 1. - 5.ročník/ bolo prihlásených 105 súťažných prác, v 2. kategórii / ZŠ 6. - 9. ročník/ 32 prác. Dohromady bolo zaslaných 247 výtvarných prác. Dievčatám gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

  • Výtvarné úspechy 2.A

    Výtvarné úspechy 2.A

    Chceme sa podeliť s Vami o radosť z výtvarných úspechov našich druháčok - v decembri v medzinárodnej súťaži Vianočná pohľadnica získala bronzové umiestnenie Lenka Hubináková a v marci v okresnej súťaži Vesmír očami detí práca Dášky Ďuricovej postúpila do celoslovenského kola. Dievčatám blahoželáme a prajeme veľa tvorivosti aj naďalej.

  • Liečebňa RIEKA

    Návšteva zariadenia RIEKA

     

    O zmysle života, úspechoch i neúspechoch každodenných dní, o túžbe byť milovaný a milovať- aj tieto témy zazneli pre našich deviatakov, ktorí dňa 9.4.2024 navštívili  Liečebňu Rieka s.r.o. – centrum pre liečbu drogových závislostí. V rámci skvelého koncertu, ktorý pre nás pripravili, bolo umožnené žiakom vypočuť si životné svedectvá troch chalanov, ktorí sa vyliečili z rôznych závislostí ( drogy, alkohol, gamblerstvo). Na vlastné uši mohli počuť o tom, ako každá závislosť ničí človeka až po hrob. Celkový dojem umocnili  piesne práve o týchto témach.  Nakoľko nám aj počasie doprialo krásny deň, všetci sme mohli vnímať tú krásu života a chuť po živote oproti životu s drogou a temnotu života, ktorú každá závislosť ponúka. Ďakujeme samotnému centru, že nás medzi seba prijali a mohli sme prežiť jeden deň priamo v ich zariadení.

    http://liecebnarieka.sk/rieka/

  • Učenie o prikrmovaní vtákov

    Učenie o prikrmovaní vtákov

    Prváci a druháci sa s pani Ivanou Rousekovou z Centra enviromentálnej výchovy v Turci stretli u nás v škole 25.3.. Veľmi pútavou a interaktívnou formou deťom rozprávala kedy a ako sa majú vtáky prikrmovať, čo je nebezpečné, ako vyrobiť kŕmitko a mnohé iné veci. Bolo to veľmi poučné.

  • Beseda o včelách

    Beseda o včelách

    Na 1.stupni sa konala v marci beseda o včielkach. Prednášalo OZ SLNKOTVOR v rámci projektu Učme sa o včelách od včiel. Deti sa dozvedeli o včelách veci známe, ale aj veľa nových informácií. Vyskúšali si vyrobiť sviečku z vosku a ochutnali medík s kváskovým chlebom. Bolo to výborné.

  • Druháci v mestskej knižnici

    Druháci v mestskej knižnici

    Do mestskej knižnice sa dňa 15.3. vybrali druháci. Stretli sa tam na pútavej besede so spisovateľom Dávidom Dziakom, ktorého knihu Poďme do rozprávky práve čítajú. Knihu si dali aj podpísať. Ďakujeme knižnici za pozvanie.

  • Jarné upratovanie

  • Naši šachisti v Poľsku

    Naši šachisti v Poľsku

    Dňa 10. marca sa naši šachisti prvýkrát zúčastnili medzinárodného šachového turnaja. V konkurencii 88 šachistov v poľskom Chocholowe bojovali naši žiaci Matúš Gašper (5.B), Matej Karpáč, Šimon Brveník (3.A) a Jakub Ciňo (1.A) v ťažkej konkurencii. Reprezentovali nielen našu školu a okres Ružomberok, ale aj Slovensko. Výsledky turnaja sú zverejnené na medzinárodnej stránke www.chessarbiter.com. Deti prekonávali nielen šachovú, ale aj jazykovú bariéru, pričom si získali nových kamarátov.  Odmenou za účasť bol nielen zážitok z turnaja, pohľad na prekrásne Chocholowské termálne kúpele, ale aj diplom a poukážka na vstup do termálnych kúpeľov. Deti prežili krásny deň v sprievode vedúceho krúžku pána Emila Konkoľa a rodičov. Deťom ďakujeme za reprezentáciu a prajeme veľa úspechov do ďalších turnajov.

  • Predstavenie v divadle RosArt v Ružomberku

    Predstavenie v divadle RosArt v Ružomberku

    16.2. sa prváci a druháci vybrali do Ružomberka do mestského divadla RosArt, kde si pozreli veľmi milé predstavenie Na skok o sile priateľstva.

  • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo 1.stupeň

    Hviezdoslavov Kubín - školské kolo 1.stupeň

    28.2. sa v školskej knižnici uskutočnilo školské kolo 1. stupňa v prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. Slávnosť začala krátkou scénkou dramatického krúžku Stratený bocian. Potom už mali slovo prednášajúci. Tu je umiestnenie:

    Poézia: 1.miesto Natália Chovancová 4.A, 2.miesto Sára Barbušová 3.A, 3.miesto Adela Hlinová 4.A

    Próza: 1.miesto Lukáš Schmidt 4.A, 2.miesto Marco Lacko 2.A, 3. miesto Lis Wider 2.A

    Blahoželáme.

  • Beseda so psychologičkou

    Veľmi si uvedomujeme, aká dôležitá a nevyhnutná je spolupráca školy s rodinou. Je takmer nemožné dosiahnuť úspešnú a bezpečnú školu bez vzťahu škola – žiak – rodina. Preto sme pripravili dve stretnutia (27.2. a 12.3.2024 ) pre rodičov so psychologičkou a výchovnou poradkyňou na tému Sebapoškodzovanie u detí. Je to veľmi ťažká téma, ale tento problém naberá stále väčšie rozmery na celom Slovensku i vo svete medzi mladými ľuďmi vo veku od 11-18 rokov.  Preto sme chceli rodičom ponúknuť odborné stretnutie so psychologičkou, ako reagovať a ako postupovať v  prípade, že zistia, že sa ich dieťa sebapoškodzuje. Najlepšou formou prevencie je každodenná  komunikácia s dieťaťom, ale aj pozitívne a otvorené vzťahy v rodine. Časté ubezpečenie detí, že v prípade zlej známky, neúspechu alebo iného osobného problémut, sú stále milované a môžu v rodine nájsť pomoc, istotu, pochopenie a hlavne byť vypočuté. Súčasťou toho je aj kontrola ich života na sociálnych sieťach a stanovenie si pevne stanovených hraníc vo výchove pri ich používaní.

    Mapa pomoci :  https://ipcko.sk/mapa-pomoci/

  • Prednáška - MV SR

    Prednáška - MV SR

    Dnes 12.3.2024 k nám zavítali hostia z Ministerstva vnútra SR a úradu práce, aby so žiakmi 5.A a 5.B viedli diskusiu na tému Šikanovanie a kyberšikanovanie a aby predstavili aplikáciu a stránku Národná linka na pomoc deťom https://viacakonick.gov.sk/, ktorá funguje ako chat, kde na druhej strane dieťa nájde odborných zamestnancov (psychológov, sociálnych pracovníkov a pod.). Žiaci preukázali veľmi dobé komunikačné zručnosti, zapájali sa množstvom otázok a postrehov zo života v online priestore.

  • Školský čas(opis)

    Školský čas(opis)

    Možno to viete, možno ešte nie, ale aj na našej škole tvoríme časopis - je nás zatiaľ máličko, ale budeme veľmi radi, ak sa k nám postupne viacerí pridáte. Zatiaľ si môžete prečítať, čo sme vytvorili a publikovali na tomto odkaze: www.studentskycasopis.sk/casopis-skoly/zs-s-ms-lubochna/7004

  • Prejav sa v komikse

    V 1.ročníku okresnej výtvarnej súťaže pod názvom Prejav sa v komikse boli úspešné naše žiačky. V 2. kategórii /7. - 9. ročník/ obsadila 1. miesto Natália Kováčiková zo 7. A, na 3. mieste sa umiestnili spoločne Sára Šípková zo 7. A, a Nina Hadová zo 7. B. Srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

  • Šachový turnaj

    Šachový turnaj

    27. 11. 2023  som sa zúčastnil šachového turnaja v Ružomberku, kde som vyhral pohár za 1. Miesto a postup na krajské kolo, ktoré sa uskutočnilo 29.11. Krajské kolo sa odohralo v Martine a súperi boli silnejší než v Ružomberku. Na celoslovenské kolo som sa síce nedostal, ale aspoň som sa zúčastnil a naučil niečo nové. Samuel Dibdiak, 8.A

  • Advent na 1. stupni

    Advent na 1. stupni

    Advent na 1. stupni prežívali žiaci veľmi plnohodnotne. Každé ráno sa spoločne stretávali pri adventnom venci, aby si povedali a prečítali adventý príbeh zo života detí. Prišiel aj Mikuláš a žiaci mali pripravení zaujímavý program, za ktorý dostali od neho sladkú odmenu. Prváci a druháci boli cvičiť s Mikulášom na gymnáziu v Ružomberku. Chystalo sa vystupenie a tvorilo sa na jarmok. K prvákom a druhákom zavítali z mestskej knižnice Majka Lesáková a Miška Šefránková teraz s témou lesné zvieratká, hlavne líška. Celé to ukočilo slávnostné vystúpenie.

  • Stretnutie s koledami

    Stretnutie s koledami

    Dňa 7.12.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili speváckej súťaže Stretnutie s koledami, v rámci ktorej získali 1. miesto v trojčlenných a aj 4-8-členných skupinách.

  • Liptovské múzeum v RK - exkurzia

    Liptovské múzeum v RK - exkurzia

    V utorok 19.12. 2023 sme s 5.B zavítali do Liptovského múzea v Ružomberku za účelom  absolvovania vzdelávacieho programu ADVENT + ČARO VIANOC.

    Porozprávali sme si o ľudových zvykoch a tradíciách, ktoré zachovávali naši starí rodičia  počas adventného obdobia a cez Vianoce. Prostredníctvom zbierkových a iných predmetov, dobrovoľných hercov z radov žiakov,  herných prvkov, vianočných pesničiek a básničiek   sme ostatným žiakov ukázali , ako stolovali počas Štedrého večera naši starí rodičia.

    V tvorivej časti si žiaci vyrobili vianočné pozdravy a drobné vianočné ozdoby. 

  • Múzeum SNP v BB - exkurzia

    Múzeum SNP v BB - exkurzia

    Dňa 7.11.2023 sa žiaci 9.A a 9.B zúčastnili exkurzie v Múzeu SNP v BB. Pozreli si film Mlčanie o osude slovenských partizánskych oddielov počas SNP, absolvovali workshop o organizácii SNP a holokauste na našom území. Tiež si prezreli vonkajšiu i vnútornú expozíciu múzea. Veríme, že sa naučili zhodnotiť tieto kľúčové udalosti v našich dejinách.

  • Dušičková výzva

    Dušičková výzva

    Na hodinách techniky sme sa so žiakmi 5.B, 6.A a 7.B zapojili do Dušičkovej výzvy, ktorej heslom je: „Viac lásky, menej plastu“. Cieľom kampane je, aby sa v čase Dušičiek na výzdobu hrobov nosili viac ozdoby z prírodných materiálov ako z plastu. Preto sme so žiakmi vyrobili vence z prírodného materiálu, ktorý sme spoločne nazbierali.

strana:

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Ľubochňa
    Školská 155/17
    034 91 Ľubochňa
  • pevná linka: 044/4391229,

    mobilné čísla:
    riaditeľ: 0911 784 822
    jolos@zslubochna.sk
    olos.lubochna@gmail.com

    zástupkyňa ZŠ: 0911 329 656
    zslubochna@centrum.sk

    zástupkyňa MŠ: 0911 809 930
    mslubochna@gmail.com

    ŠKD:
    0911 583 857 1. odd. ŠKD
    0911 256 564 2. odd. ŠKD

    vedúci ŠJ: 0911 784 821
    akrajcovic@zslubochna.sk

Fotogaléria

Politika súborov cookies

Táto webová stránka používa len nevyhnutné cookies, ktoré slúžia na jej správne fungovanie. Viac informácií o spracúvaní a riadení cookies nájdete tu.