• Exkurzia v SNG Bratislava

    Exkurzia v SNG Bratislava

    Dňa 10.5. 2023 sa žiaci ôsmeho ročníka bezprostredne stretli s umením i novými priestormi Slovenskej národnej galérie v Bratislave. Témou programu bolo Telo v priestore s cieľom uvedomiť si možnosti vnímania priestoru prostredníctvom vlastného tela a priblížiť tak postavenie človeka v krajine. Žiaci si mohli vyskúšať kresbu postavy  človeka v krajine ako aj vyjadriť svoj názor a diskutovať s galerijnými pedagógmi.  

  • Plavecký výcvik tretiakov a štvrtákov

    Plavecký výcvik tretiakov a štvrtákov

    V týždni od 5.-9.6.2023 prebehol úspešne plavecký výcvik tretiakov a štvrtákov. Deti si veľmi dobre počínali a vďaka milým a zároveň aj prísnym trénerom sa štvrtáci zdokonalili a tretiaci naučili plavecké štýly. Dôraz tréneri kládli aj na rozcvičenie sa, poznanie častí svojho tela a ich ovládanie a taktiež hravou formou deti viedli najmä ku vzťahu k vode, aby sa nebáli a aby správne narábali s dychom. Na záver nezabudli deťom pripomenúť na bezpečnosť pri hrách vo vode. Všetci zúčastnení dostali diplom, sladkú odmenu a voľnú vstupenku na plaváreň.

  • Exkurzia - Košice

    Exkurzia - Košice

    V stredu dňa 24.5.2023 sa uskutočnila Prírodovedná exkurzia do Košíc, ktorej sa zúčastnili žiaci 7.ročníka. Cieľom exkurzie bola návšteva Planetária Slovenského technického múzea, kde sa žiaci dozvedeli informácie o hviezdach, planétach, súhvezdiach a Slnku. Bolo zaujímavé pozorovať hviezdy za bieleho dňa, vďaka špeciálnej projekcii. Druhým cieľom bola návšteva Steelparku, kde si žiaci mohli vďaka interaktívnej expozícii vyskúšať rôzne fyzikálne javy a vedecké hračky a boli tiež účastný na workshope s názvom Einsteinovo laboratóriu, ktorý im bližšie priblížil, čo je to svetlo.

  • Čítajme si 2023

    Čítajme si 2023

    Žiaci 1. stupňa sa zapojili v týždni od 22. do 26. mája do 14. ročníka celoslovenského čitateľského maratónu s názvom: Čítajme si 2023, ktorý organizuje Linka detskej istoty. Jednotlivé triedy v školskej knižnici čítali detskú knihu, postupne každý žiak prečítal určitú časť. Po prečítaní sa podpísali na veľký plagát. Majme radi knihy a čítajme ich, kedy sa len dá!

  • Beseda s cestovateľom

    Beseda s cestovateľom

    Žiaci 1.až 5.ročníka sa v rámci výtvarnej súťaže India očami detí zúčastnili 18.5. 2023 na besede s cestovateľom Ivanom Malekom zo Slovindie, ktorý 9 - krát navštívil Indiu. Veľmi zaujímavo nám porozprával o tejto krajine, v ktorej žije najviac ľudí na svete. Tiež hovoril o tom, ako tam ľudia žijú, čo zaujímavé v Indii videl atď. Premietol nám mnoho fotografií, ukázal nám rôzne predmety, ktoré si z Indie priniesol a aj sme si mohli vyskúšať oblečenie, ktoré v Indii nosia bežní ľudia. 

  • Zneužívanie moci - výchovný koncert

    Zneužívanie moci - výchovný koncert

    Žiaci 1. stupňa a 5. ročníkov sa 12.5. 2023 zúčastnili výchovného koncertu s témou: Zneužívanie moci. Pesničky sa striedali s príhovormi, ktoré boli pre nás veľmi poučné. Do programu sa zapojili viacerí žiaci. Na konci predstavenia sme si aj zatancovali. 

  • Atletický deň 2023

    Atletický deň 2023

    Vo štvrtok 11.5.2023 sa na našej škole konala súťaž s názvom Atletický deň. V rámci tejto akcie si žiaci II. stupňa ZŠ zmerali sily v rôznych atletických disciplínach, napr. beh na 60 a 300 m, hod plnou loptou, hod kriketovou loptičkou a skok do diaľky. Mnohí siahli na dno svojich síl a podali výborné výkony. Okrem športových aktivít sme sa aj zabavili, porozprávali a bližšie sa spoznali. Víťazom gratulujeme a všetkým zúčastneným ďakujeme. Často nie je jednoduché postaviť sa na štart a prekonať sám seba. 

  • Slávik Slovenska 2023

    Slávik Slovenska 2023

    Dňa 3.5.2023 sa naša žiačka Viktória Tabačáková zúčastnila okresného kola súťaže Slávik Slovenska. V konkurencii mnohých účastníkov sa nakoniec umiestnila na 1. mieste v druhej kategórii tejto súťaže. Gratulujeme!

  • Prvá pomoc na 1.stupni

    Prvá pomoc na 1.stupni

    Dňa 2.mája nás navštívili študenti Strednej zdravotníckej školy Márie Terézie Schererovej z Ružomberka a predviedli nám ukážky prvej pomoci. Naše deti na prvom stupni zažili modelové situácie a sami si vyskúšali napríklad - privolať RZP pri autonehode, stabilizovanú polohu a masáž srdca, znehybnili zlomenú ruku či nohu a pomáhali dusiacemu človeku a človeku alergickému pri poštípani hmyzom. Takto využili získané poznatky z  vlastivedy, prírodovedy a prvouky v praxi. Ďakujeme študentom a pedagógom za sprostredkovanie interaktívneho vyučovania na našej škole.

  • Exkurzia: Osvienčim, Bielsko Biala

    Exkurzia: Osvienčim, Bielsko Biala

    Dňa 5.4.2023 sa žiaci 9.A a 8.A zúčastnili exkurzie do mesta Bielsko Biala, kde si nakúpili rôzne suveníry a do súboru koncentračných táborov v Osvienčime, kde si pripomenuli hrôzy z obdobia druhej svetovej vojny, ktoré boli páchané predovšetkým na židovskom obyvateľstve, no nevyhli sa ani rôznym iným skupinám obyvateľstva. Veríme, že naši žiaci načerpali množstvo poznatkov a že aj oni sa v budúcnosti pričinia o to, aby sa podobné tragédie už neopakovali.

  • Hviezdoslavov Kubín - 2. stupeň

    Hviezdoslavov Kubín - 2. stupeň

    Dňa 9.3.2023 sa na druhom stupni našej základnej školy uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Všetkým zúčastntneným ďakujeme a víťazom gratulujeme.

  • Ocenenie súťaže Svetový deň vody

    Ocenenie súťaže Svetový deň vody

    Z príležitosti svetového dňa vody sme sa ako škola zúčastnili výtvarnej súťaže, ktorú pravidelne organizuje Vodárenská spoločnosť Ružomberok. Naša žiačka Karolína Kurpašová zo 4.A zaujala svojím obrázkom natoľko, že sa porota rozhodla udeliť jej prvé miesto. 24.marca si bola prevziať ocenenie v Kultúrnom dome v Ružomberku. Karolíne blahoželáme.

  • Ocenenie vo výtvarnej súťaži Vesmír očami detí

    Ocenenie vo výtvarnej súťaži Vesmír očami detí

    Každoročne sa žiaci našej školy zúčastňujú okresnej výtvarnej súťaže Vesmír očami detí. Tento rok úpešne postúpila práca do celoslovenského kola Nelky Hadovej z 1.A. 5.4. sme boli v Ružomberku na odovzdaní ceny, prajeme ešte veľa pekných nápadov.

  • Beseda na 1. stupni..., aj so živými zvieratkami

    Beseda na 1. stupni..., aj so živými zvieratkami

    V stredu, pred Veľkonočnými prázdninami, nás navštívil p. J. Žiak, ktorý priniesol na besedu aj živé zvieratká, ktoré žijú u neho v Chovnej a záchrannej stanici v Nolčove. Besedu s nami absolvovali aj napr.: výr skalný, plamienka driemavá, pytón, ježko či mláďatko plcha. Zvieratká sme si mohli pozrieť úplne zblízka a aj ich pohladkať. Dozvedeli sme sa mnoho zaujímavých informácií. 

  • Beseda o Záchrannej stanici pre zranené živočíchy v Zázrivej

    Beseda o Záchrannej stanici pre zranené živočíchy v Zázrivej

    Do školskej knižnice 28.3. zavítal pán Macek zo Záchrannej stanice pre zranené živočíchy v Zázrivej. Žiaci sa dozvedeli prečo a kedy stanica vznikla, ako sa v nej pracuje počas roka, ktoré zvieratká sa tam liečili a kde sú dnes. Doniesol a ukázal aj knihy, ktoré sú na základe skutočných príbehov zo stanice napísané a odpovedal aj na zvedavé otázky detí a tých bolo ozaj veľa.   

  • Deň vody na 1. stupni

    Deň vody na 1. stupni

    22.marec už tradične patrí vode. Deti na 1.stupni si rôznymi aktivitami v triedach pripomenuli, aká je vzácna a prečo ňou máme šetriť. Symbolicky boli žiaci oblečení v modrom. Spoločne sa všetci na konci vyučovania za spevu "Muriena, Muriena, kde si prebývala", vybrali k Ľubochnianke, kde Murienu vyrobenú v 4.A hodili do vody a tak sa rozlúčili so zimou.

  • Návšteva predškolákov u prvákov

    Návšteva predškolákov u prvákov

    21.marca 2023 zavítali na návštevu k prvákom predškoláci, aby sa porozhliadli, ako sa ich kamaráti zo škôlky učia. Prváci zahrali divadielko O kohútikovi a sliepočke a nedali sa zahanbiť ani škôlkári, zahrali divadielko O Ruženke, kde sa aj spievalo. Spoločne si potom všetci zatancovali a zacvičili. Prváci ich pozvali sadnúť k ním do lavíc a ukázali Šlabikár aj matematiku, chvíľu sa spolu učili, aby videli, že je to celkom veselé. Neskôr si pošantili na veľkej prestávke a na záver sa spolu pohrali.

  • Deň Downovho syndromu

    Deň Downovho syndromu

    Dňa 21.3.2023 sme si v triedach prvého stupňa „Ponožkovou výzvou“ pripomenuli Svetový deň Dawnovho syndrómu. Na znak oslavy ľudskej jedinečnosti si žiaci obuli dve rozdielne ponožky. Za účelom povedomia verejnosti o Dawnovom syndróme sme sa tento deň spoločne rozprávali o ľudskej individualite či inakosti, ktorá robí tento svet krajším a pestrejším.

  • Výlet do Liptovského múzea

    Výlet do Liptovského múzea

    V stredu ráno, 22. 03. 2023,  sme sa s triedy 6.A a 6.B vybrali na exkurziu. Cestovali sme vlakom do Ružomberka. Vystúpili sme z vlaku a pešo sme prišli k Liptovskému múzeu. V ňom nás privítala milá pani, ktorá nám porozprávala o rôznych veľkonočných tradíciách a zvykoch. Dozvedeli sme sa mnoho zaujímavostí, napríklad niečo o vynášaní Moreny a aj niečo o pochovávaní basy. Ale nakoniec ma zaujalo zdobenie kraslíc, ktoré sme si mohli aj vyskúšať. Pod nádobou s voskom sa umiestnila sviečka. Potom sme museli počkať, kým sa vosk roztopí. Nakoniec sme mohli vajíčka ozdobovať Po skončení zdobenia kraslíc sme si mohli prezrieť aj ďalšie exponáty vystavené v múzeu. Nakoniec, keď sme vyšli z múzea, mali sme rozchod v centre mesta. Potom sme sa znova vrátili na vlakovú stanicu a mohli sme ísť domov. Výlet sa mi veľmi páčil a dúfam, že podobný zážitok zažijeme opäť.

    Natália Kováčiková, 6.A

  • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo 1.stupeň

    Hviezdoslavov Kubín - školské kolo 1.stupeň

    V stredu 8.3.2023 sa žiaci prvého stupňa stretli v školskej knižnici, aby si vypočuli víťazov recitačnej súťaže triednych kôl. V úvode slávnosti zahral dramatický krúžok scénku O kohútikovi a sliepočke. Vybraní recitátori predviedli svoje ukážky s väčšou i menšou odvahou, ktorá sa u niektorých prejavila napríklad tichším prejavom. Hlasný prejav s výrazným prednesom, správnou artikuláciou, melódiou reči a taktiež vhodný výber ukážky zaváži nielen u divákov. Porota rozhodla o nasledovné umiestnenie: V prednese poézie 1. miesto: Ciňo Lukáš 3.A, 2.miesto: Hubináková Karolína 4.A, 3.miesto: Planietová Sára 2.A. V prednese prózy 1.miesto: Wider Lila 3.A, 2.miesto: Kurpašová Karolína 4.A, 3.miesto: Hlinová Adela 3.A. Víťazom blahoželáme a prvým miestam budeme držať palce v okresnom kole.

strana:

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Ľubochňa
    Školská 155/17
    034 91 Ľubochňa
  • pevná linka: 044/4391229,

    mobilné čísla:
    riaditeľ: 0911 784 822
    jolos@zslubochna.sk
    olos.lubochna@gmail.com

    zástupkyňa ZŠ: 0911 329 656
    zslubochna@centrum.sk

    zástupkyňa MŠ: 0911 809 930
    mslubochna@gmail.com

    ŠKD:
    0911 583 857 1. odd. ŠKD
    0911 256 564 2. odd. ŠKD

    vedúci ŠJ: 0911 784 821
    akrajcovic@zslubochna.sk

Fotogaléria

Politika súborov cookies

Táto webová stránka používa len nevyhnutné cookies, ktoré slúžia na jej správne fungovanie. Viac informácií o spracúvaní a riadení cookies nájdete tu.