• Tvorivé dielne u tretiakov-indiánov

    Tvorivé dielne u tretiakov-indiánov

    Dnes 29.11.2022 k nám zavítala veľmi milá a šikovná pani Mirka z obchodíku Vrkôčik v Ružomberku a naučila nás vyrábať krásne vianočné gule. Deti si vyskúšali geometriu v praxi. Museli viesť čiary po guli, rozdeľovať guľu na štvrtiny, merať stuhu, hľadať polovicu. Samozrejme si overili aj svoje manuálne zručnosti pri opatrnom používaní príborového nožíka, ktorým zatláčali kúsky látky do drážky v polystyrénovej guli. Vznikli nádherné ozdoby, ktoré poputujú na mikulášsky jarmok, kde si deti budú môcť svoje výrobky aj popredávať. Deti si na vlastnej koži overili, koľko práce je pri ručne vyrábaných predmetoch a ťažko niesli fakt, že výrobky museli nechať v škole. Ale keďže to už vieme, vyrobíme si ešte aj pre seba. Ďakujeme za krásnu spoluprácu a darčeky z obchodíka Vrkôčik ako bonus na náš jarmok.

  • Futbalový turnaj žiakov a žiačok 1. stupňa

    Futbalový turnaj žiakov a žiačok 1. stupňa

    Pri príležitosti Medzinárodného dňa bez fajčenia a Európskeho týždňa boja proti drogám sa po dvojročnej prestávke 21.11. v našej telocvični uskutočnil futbalový turnaj žiakov a žiačok 1. stupňa.

    Výsledky: chlapci - 1. miesto 3.A, 2. miesto 4.A, 3. miesto 2.A a 4. miesto 1.A,dievčatá - 1. miesto 4.A, 2. miesto 3.A, 3. miesto 2.A a 4. miesto 1.A,

    Deti sa veľmi zanietene a bojovne vkladali do bojov na ihrisku a dúfame, že budú mať vždy na pamäti ako im šport dokáže vyplniť voľné chvíle.

  • Dopravná výchova na 1.stupni

    Dopravná výchova na 1.stupni

    Dňa 18.11.2022 sa na prvom stupni deti všetkých tried venovali téme doprava, pravidlám chodcov a cyklistov, dopravným značkám, dopravným prostriedkom a samozrejme zdravotnej výchove, ktorá je v doprave neodmysliteľnou súčasťou. Jednotlivé triedy prešli stanovišťami úloh a na záver si všetky vedomosti vyskúšali v praxi na improvizovanom dopravnom ihrisku v telocvični. Ako cyklisti a chodci sa správali ohľaduplne a vzorne dodržiavali dopravné predpisy. Veríme že si tak budú počínať aj mimo areál školy.

  • Kvalifikačné kolo chlapcov v malom futbale

    09. 11. 2022 sa na multifunkčnom ihrisku za našou školou sa konala kvalifikácia do okresného kola v malom futbale žiakov. V konkurencii futbalových družstiev zo ZŠ Zarevúca a ZŠ Likavka obsadili naši hráči prvé miesto a postúpili na okresné kolo. Školu reprezentovali žiaci Jakub Senko 7.A, Juraj Brzeska 7.A, Richard Vaňuga 7.B, Lukáš Žíhlavník 7.B, Jakub Zubaj 7.B, Kevin Žihlavník 6.A, Martin Nechaj 6.A, Markus Kytka 6.A.

  • Starkí u prvákov

    Starkí u prvákov

    Dňa 16.11.2022 zavítali do prvej triedy starí rodičia. Deti ich privítali milým programom a teplým čajíkom. Starkí tiež doniesli niečo sladké a aj vitamíny. Potom sa v triede, ktorá bola úplne plná, začalo spoločné učenie. Bolo veselo, spoločne sme sa smiali, spievali a niekedy aj úplne vážne rátali a čítali. Tešíme sa zase niekedy na takéto krásne stretnutie. 

  • Čosi z druháckej jesene

    Po šarkanoch prišli ďalšie jesenné aktivity. Pozrite si zopár fotografií, na ktorých sú niektorí z nás. Keďže sme boli aj dosť často chorí, nie sme na nich všetci. Všimnite si hlavne našu novú spolužiačku, ktorá to prehnala s diétou... Pýtame sa: "Prijme túto jej výzvu triedny učiteľ?"

  • K dejinám prvej svetovej vojny - kvíz

    K dejinám prvej svetovej vojny - kvíz

    Dňa 4.11.2022 sa Ján Koma a Matej Šípka zúčastnili kvízu K dejinám prvej svetovej vojny, ktorý sa konal na MsÚ v Ružomberku a ktorý preveril ich vedomosti z prvej svetovej vojny a vzniku 1. ČSR v medzivojnovom období. Ďakujeme za účasť a veríme, že získali nové vedomosti nad rámec povinnej výučby dejepisu!

  • Tréningové vozíky vo vyučovacom procese telesnej výchovy

    Naši žiaci mali možnosť si vyskúšať netradičnú hodinu telesnej výchovy formou tréningových vozíkov. Úlohou bolo, aby sa žiaci zabavili a zároveň rozvíjali pohybové schopnosti. Ďakujem autorovi projektu p. Zemanovi a projektu Telocvikari.sk a stránke Deivo.sk za zapožičanie týchto vozíkov.

     

  • Každým slovom krok k umeniu

    Každým slovom krok k umeniu

      

    Dňa 26.10. sa uskutočnilo v CVČ Elán Ružomberok vyhodnotenie okresnej literárnej súťaže a ocenenie autorov víťazných prác. Na druhom mieste sa umiestnila žiačka 4.A Karolína Kurpašová a ďalšie ocenené žiačky boli Timea Makovická a Nela Kubáňová. Našim žiačkam a autorkám literárnych prác srdečne blahoželáme.

  • Exkurzia - Múzeum SNP Banská Bystrica

    Exkurzia - Múzeum SNP Banská Bystrica

    V piatok 21.10.2022 sa naši deviataci zúčastnili exkurzie do Múzea SNP v Banskej Bystrici, kde sa naučili základné informácie o príčinách druhej svetovej vojny, nástupe nacizmu v Nemecku a o Slovenskom národnom povstaní. Spoločne si pozreli dokumentárny film o SNP, prezreli vonkajšiu i vnútornú expozíciu múzea a pod vedením lektora vyskúšali aj neaktívne makety rôznych zbraní z druhej svetovej vojny. Veríme, že sa im exkurzia páčila a že sa naučili veľa užitočných súvislostí z dejín.

  • Druháci púšťali šarkanov

    Druháci púšťali šarkanov

    Ráno bolo chladno, tak sme chvíľu počkali a išli sme na ihrisko. Síce nám najskôr nefúkalo, ale aj tak naše šarkany lietali výborne. Keď začalo málinko fúkať a šarkany chceli lietať vysoko, museli sme sa už ísť zohriať do školy. Až na niekoľko pomotaných šnúr a jedného úrazu šarkana, sme prežili krásny čas na jesennom, sviežom vzduchu... (pozri aj fotogalériu).

  • Burza informácií o stredných školách

    Burza informácií o stredných školách

    Dňa 19.10.2022 sa v Ružomberku konala burza informácií o stredných školách, ktorej sa zúčastnili aj naši žiaci. Mohli získať množstvo informácií ohľadom ďalšieho štúdia a vyskúšať si rôzne aktivity, ktoré si pre nich pripravili organizátori. Veríme, že hlavne našim deviatakom táto akcia pomôže k správnemu rozhodnutiu o ich budúcnosti a ďalšom smerovaní!

  • Týždeň zdravej výživy

    Týždeň zdravej výživy

    Týždeň zdravej výživy už neodmysliteľne patrí k podujatiam, ktoré sa konajú na našej škole. Tento rok sa Týždeň zdravej výživy niesol v téme FOOD & MOVE (Jedlo a pohyb). Učitelia si pre žiakov pripravili množstvo aktivít, ktoré súviseli so zdravým stravovaním a zdravým životným štýlom.

    Na I. stupni žiaci vytvárali výtvarné práce na túto tematiku, panáčikov zo zeleniny, pripravili si ovocný šalát a dokonca žiaci 1.A navštívili aj hospodársky dvor, na ktorom mohli ochutnať niečo z tohtoročnej úrody.

    Na II. stupni porovnávali obsah cukru v sladkostiach a diskutovali o tom, čím by sa dal nahradiť. Každý deň si žiaci mohli zacvičiť cez veľkú prestávku, a tak ku zdravému jedlu pridať aj pohyb. Privítali sme tiež pani fyzioterapeutku Ingrid Nagyovú, ktorá našim žiakom rozprávala o pohybe a športe. Žiaci si počas besedy mohli tiež vyskúšať pár cvikov na posilnenie svalov a udržanie rovnováhy.

    Všetci žiaci sa tiež mohli zapojiť do celoškolskej súťaže. Triedne kolektívy si podľa témy dňa obliekli farbu oblečenia a doniesli niečo zdravé na desiatu - či už to bolo ovocie, zelenina, celozrnné pečivo alebo mliečny výrobok. Víťazom sa na I. stupni stala trieda 2.A a na II. stupni trieda 5.A, ktoré dosiahli najviac bodov.

    Všetkým ďakujeme za príjemne strávený týždeň a víťazom súťaže gratulujeme!

  • Kvalifikácia v malom futbale dievčat

    Kvalifikácia v malom futbale dievčat

    Naše futbalistky si vybojovali postup na okresné kolo v malom futbale. Kvalifikačné kolo sa uskutočnilo na ZŠ Klačno, kde sme sa stretli s ZŠ L. Sliače a ZŠ L. Lužná. Obsadili sme druhú priečku, ktorá nám zaručila postup. Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy

  • Týždeň zdravej výživy v 2. A

    Týždeň zdravej výživy v 2. A

    V triede sme prežili výborný, poučný i podnetný týždeň. Úlohy sme plnili s veľkým záujmom. Aj sme sa zabavili, aj sme si zacvičili, aj sme tvorili, aj sme diskutovali a aj sme sa veľa naučili. A k tomu sme vyhrali súťaž v predpísanej desiate a oblečení.

  • Olympiáda zo SJaL - školské kolo

    Olympiáda zo SJaL - školské kolo

    Dňa 13.10. sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády zo SJaL, ktorého sa zúčastnilo 17 žiakov 8. a 9. ročníka. Víťazkou sa stala Vanda Galanová z 9.A, ktorá nás bude reprezentovať na okresnom kole. Druhé miesto si vybojovala Emma Dančová z 8.B a Tobias Zrník z 8.A. Víťazom gratulujeme a všetkým ďakujeme, že sa tejto súťaže zúčastnili!

  • Európsky deň jazykov - 2. stupeň

    Európsky deň jazykov - 2. stupeň

    Viete, čo je to hippopotomonstrosesquipedaliofóbia? Naši žiaci z toho vydedukovali rôzne fóbie - či už to bola fóbia z hrochov alebo príšer (monsterov). Ale nakoniec je to len fóbia z dlhých slov. Charakterizovali jazyk silabo a popritom všetkom sa dozvedeli zaujímavosti o európskych jazykoch. A to všetko si pripravili naši deviataci, ktorí sa zhostili úlohy učiteľov a pripravili si kvíz, prezentácie, súťaže v kahoote a rôzne iné aktivity, aby svojim spolužiakom v rámci Dňa európskych jazykov (26.9) priniesli nové poznatky zo sveta jazykov a ich histórie. Týmto sa im chceme poďakovať za ich snahu, prípravu a ochotu odovzdať svoje poznatky žiakom na II. stupni, možno aj vďaka takejto skúsenosti sa niektorí rozhodnú stať sa učiteľmi alebo polyglotmi.

  • Mliečny deň na 1. stupni

    Mliečny deň na 1. stupni

    Mlieko a výrobky z neho nás robia zdravšími a mocnejšími. Pripomenuli sme si výhody konzumácie tohto nápoja (či potraviny), ktorý nás sprevádza celý život. Pracovali sme v jednotlivých triedach, ako aj na chodbe pri spoločných aktivitách. 

  • Európsky deň jazykov

    Európsky deň jazykov

    26.9.2022 si žiaci 1.stupňa s pedagógmi pripomenuli rôznymi aktivitami jazyky v Európe. Odprezentovalo sa 5 štátov Česko, Francúzsko, Nemecko, Veľká Británia a Taliansko, ich poloha v Európe, hlavné mesto, mena a jazyk. Žiaci spoznali základnú slovnú zásobu, naučili sa riekanky a piesne. Úlohou bolo podporiť záujem o cudzie jazyky.

  • Tretiaci v mestskej knižnici v Ružomberku

    Tretiaci v mestskej knižnici v Ružomberku

    V utorok 27.9.2022 tretiaci ako už zdatní čitatelia navštívili mestskú knižnicu v Ružomberku, kde ich pani knihovníčka zoznámila s priestormi knižnice a následne so zaujímavou knižkou od detského spisovateľa Jána Uličianskeho - Leonardo kocúr z ulice. Pri tejto knižke sa rozvinula debata najmä na tému zvieratká a starostlivosť o ne. Popri čítaní úryvkov deti diskutovali o  slovných spojeniach ako kupovať mačku vo vreci, mačacie hlavy, mačacie zlato a podobne, či tvorili štýlom kocúra Leonarda názvy obcí tak, že prvú slabiku názvu obce zamenili mačacím MŇAU, takže vznikali názvy ako MŇAUBOCHŇA, či MŇAUŽOMBEROK. Bolo to milé spestrenie našich hodín čítania s námetmi na ďalšie zaujímavé knihy pre deti. Snáď sme ešte viac podporili chuť k čítaniu. Ďakujeme!

strana:

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Ľubochňa
    Školská 155/17
    034 91 Ľubochňa
  • pevná linka: 044/4391229,

    mobilné čísla:
    riaditeľ: 0911 784 822
    jolos@zslubochna.sk
    olos.lubochna@gmail.com

    zástupkyňa ZŠ: 0911 329 656
    zslubochna@centrum.sk

    zástupkyňa MŠ: 0911 809 930
    mslubochna@gmail.com

    ŠKD:
    0911 583 857 1. odd. ŠKD
    0911 256 564 2. odd. ŠKD

    vedúci ŠJ: 0911 784 821
    akrajcovic@zslubochna.sk

Fotogaléria

Politika súborov cookies

Táto webová stránka používa len nevyhnutné cookies, ktoré slúžia na jej správne fungovanie. Viac informácií o spracúvaní a riadení cookies nájdete tu.