• Exkurzia: Osvienčim, Bielsko Biala

    Exkurzia: Osvienčim, Bielsko Biala

    Dňa 5.4.2023 sa žiaci 9.A a 8.A zúčastnili exkurzie do mesta Bielsko Biala, kde si nakúpili rôzne suveníry a do súboru koncentračných táborov v Osvienčime, kde si pripomenuli hrôzy z obdobia druhej svetovej vojny, ktoré boli páchané predovšetkým na židovskom obyvateľstve, no nevyhli sa ani rôznym iným skupinám obyvateľstva. Veríme, že naši žiaci načerpali množstvo poznatkov a že aj oni sa v budúcnosti pričinia o to, aby sa podobné tragédie už neopakovali.

  • Hviezdoslavov Kubín - 2. stupeň

    Hviezdoslavov Kubín - 2. stupeň

    Dňa 9.3.2023 sa na druhom stupni našej základnej školy uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Všetkým zúčastntneným ďakujeme a víťazom gratulujeme.

  • Ocenenie súťaže Svetový deň vody

    Ocenenie súťaže Svetový deň vody

    Z príležitosti svetového dňa vody sme sa ako škola zúčastnili výtvarnej súťaže, ktorú pravidelne organizuje Vodárenská spoločnosť Ružomberok. Naša žiačka Karolína Kurpašová zo 4.A zaujala svojím obrázkom natoľko, že sa porota rozhodla udeliť jej prvé miesto. 24.marca si bola prevziať ocenenie v Kultúrnom dome v Ružomberku. Karolíne blahoželáme.

  • Ocenenie vo výtvarnej súťaži Vesmír očami detí

    Ocenenie vo výtvarnej súťaži Vesmír očami detí

    Každoročne sa žiaci našej školy zúčastňujú okresnej výtvarnej súťaže Vesmír očami detí. Tento rok úpešne postúpila práca do celoslovenského kola Nelky Hadovej z 1.A. 5.4. sme boli v Ružomberku na odovzdaní ceny, prajeme ešte veľa pekných nápadov.

  • Beseda na 1. stupni..., aj so živými zvieratkami

    Beseda na 1. stupni..., aj so živými zvieratkami

    V stredu, pred Veľkonočnými prázdninami, nás navštívil p. J. Žiak, ktorý priniesol na besedu aj živé zvieratká, ktoré žijú u neho v Chovnej a záchrannej stanici v Nolčove. Besedu s nami absolvovali aj napr.: výr skalný, plamienka driemavá, pytón, ježko či mláďatko plcha. Zvieratká sme si mohli pozrieť úplne zblízka a aj ich pohladkať. Dozvedeli sme sa mnoho zaujímavých informácií. 

  • Beseda o Záchrannej stanici pre zranené živočíchy v Zázrivej

    Beseda o Záchrannej stanici pre zranené živočíchy v Zázrivej

    Do školskej knižnice 28.3. zavítal pán Macek zo Záchrannej stanice pre zranené živočíchy v Zázrivej. Žiaci sa dozvedeli prečo a kedy stanica vznikla, ako sa v nej pracuje počas roka, ktoré zvieratká sa tam liečili a kde sú dnes. Doniesol a ukázal aj knihy, ktoré sú na základe skutočných príbehov zo stanice napísané a odpovedal aj na zvedavé otázky detí a tých bolo ozaj veľa.   

  • Deň vody na 1. stupni

    Deň vody na 1. stupni

    22.marec už tradične patrí vode. Deti na 1.stupni si rôznymi aktivitami v triedach pripomenuli, aká je vzácna a prečo ňou máme šetriť. Symbolicky boli žiaci oblečení v modrom. Spoločne sa všetci na konci vyučovania za spevu "Muriena, Muriena, kde si prebývala", vybrali k Ľubochnianke, kde Murienu vyrobenú v 4.A hodili do vody a tak sa rozlúčili so zimou.

  • Návšteva predškolákov u prvákov

    Návšteva predškolákov u prvákov

    21.marca 2023 zavítali na návštevu k prvákom predškoláci, aby sa porozhliadli, ako sa ich kamaráti zo škôlky učia. Prváci zahrali divadielko O kohútikovi a sliepočke a nedali sa zahanbiť ani škôlkári, zahrali divadielko O Ruženke, kde sa aj spievalo. Spoločne si potom všetci zatancovali a zacvičili. Prváci ich pozvali sadnúť k ním do lavíc a ukázali Šlabikár aj matematiku, chvíľu sa spolu učili, aby videli, že je to celkom veselé. Neskôr si pošantili na veľkej prestávke a na záver sa spolu pohrali.

  • Deň Downovho syndromu

    Deň Downovho syndromu

    Dňa 21.3.2023 sme si v triedach prvého stupňa „Ponožkovou výzvou“ pripomenuli Svetový deň Dawnovho syndrómu. Na znak oslavy ľudskej jedinečnosti si žiaci obuli dve rozdielne ponožky. Za účelom povedomia verejnosti o Dawnovom syndróme sme sa tento deň spoločne rozprávali o ľudskej individualite či inakosti, ktorá robí tento svet krajším a pestrejším.

  • Výlet do Liptovského múzea

    Výlet do Liptovského múzea

    V stredu ráno, 22. 03. 2023,  sme sa s triedy 6.A a 6.B vybrali na exkurziu. Cestovali sme vlakom do Ružomberka. Vystúpili sme z vlaku a pešo sme prišli k Liptovskému múzeu. V ňom nás privítala milá pani, ktorá nám porozprávala o rôznych veľkonočných tradíciách a zvykoch. Dozvedeli sme sa mnoho zaujímavostí, napríklad niečo o vynášaní Moreny a aj niečo o pochovávaní basy. Ale nakoniec ma zaujalo zdobenie kraslíc, ktoré sme si mohli aj vyskúšať. Pod nádobou s voskom sa umiestnila sviečka. Potom sme museli počkať, kým sa vosk roztopí. Nakoniec sme mohli vajíčka ozdobovať Po skončení zdobenia kraslíc sme si mohli prezrieť aj ďalšie exponáty vystavené v múzeu. Nakoniec, keď sme vyšli z múzea, mali sme rozchod v centre mesta. Potom sme sa znova vrátili na vlakovú stanicu a mohli sme ísť domov. Výlet sa mi veľmi páčil a dúfam, že podobný zážitok zažijeme opäť.

    Natália Kováčiková, 6.A

  • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo 1.stupeň

    Hviezdoslavov Kubín - školské kolo 1.stupeň

    V stredu 8.3.2023 sa žiaci prvého stupňa stretli v školskej knižnici, aby si vypočuli víťazov recitačnej súťaže triednych kôl. V úvode slávnosti zahral dramatický krúžok scénku O kohútikovi a sliepočke. Vybraní recitátori predviedli svoje ukážky s väčšou i menšou odvahou, ktorá sa u niektorých prejavila napríklad tichším prejavom. Hlasný prejav s výrazným prednesom, správnou artikuláciou, melódiou reči a taktiež vhodný výber ukážky zaváži nielen u divákov. Porota rozhodla o nasledovné umiestnenie: V prednese poézie 1. miesto: Ciňo Lukáš 3.A, 2.miesto: Hubináková Karolína 4.A, 3.miesto: Planietová Sára 2.A. V prednese prózy 1.miesto: Wider Lila 3.A, 2.miesto: Kurpašová Karolína 4.A, 3.miesto: Hlinová Adela 3.A. Víťazom blahoželáme a prvým miestam budeme držať palce v okresnom kole.

  • Stavby zo snehu na 1.stupni

    Stavby zo snehu na 1.stupni

    V stredu po Dni priateľstva sme na prvom stupni v spolupráci pokračovali a spoločne deti postavili rôzne stavby zo snehu. Vyskúšali si v praxi aj stavanie obydlia, niektorým sa podaril aj trochu hranatejší snehuliak, keďže sneh nám trochu viac primrzol, stavalo sa najmä zo snehových krýh.

  • Deň priateľstva na 1.stupni

    Deň priateľstva na 1.stupni

    14.2.2023 sme si Deň svätého Valentína a Deň priateľstva spestrili spoločnými aktivitami, kde deti navzájom spolupracovli, aby dosiahli spoločný úspech. Starší pomáhali mladším, nikto sa nehneval, rovesnícka vzájomná spolupráca potešila nás učiteľov, ktorí deti práve k tomu vedieme. V schránke priateľstva si svoju priateľskú poštu našiel snáď každý. 

  • Výtvarná súťaž - Vianočná pohľadnica

    Aj tento rok sme sa zapojili do medzinárodnej detskej výtvarnej súťaže Vianočná pohľadnica. Z konečného počtu až 2900 výtvarných prác sa podarilo našej štvrtáčke Soničke Karpáčovej obstáť v striebornom pásme. Srdečne blahoželáme.  

  • KARNEVAL 1. stupeň

    KARNEVAL 1. stupeň

    Prvý februárový piatok sme mali u nás v škole parádnu zábavu, konal sa KARNEVAL! Zažili sme plejádu masiek, vtipné súťaže, výborné fašiangové šišky a hlavne veľa tanca. Odporúčame pozrieť si aj fotoalbum.

  • Karneval - 2. stupeň

    Karneval - 2. stupeň

    Dňa 8.2.2023 sa na našej škole konal karneval. Naši deviataci si pripravili mnohé súťaže, napr. súťaž o najkrajšiu masku, Kahoot, šarády, Just Dance, hasičský tréning a pod. Nechýbala ani voľná zábava na súčasné hity a aj piesne dávno minulé. Veríme, že sa všetkým páčilo a že zažili množstvo neobyčajných chvíľ.

  • Mikulášske trhy

    Mikulášske trhy

    Po dvojročnej pauze sa v sobotu 10.12.2022 naša škola opäť zapojila do predvianočnej aktivity v podobe Mikulášskeho jarmoku. Za spolupráce obce a rady rodičov sa v Ľubochni naša škola aktívne podieľala na tejto akcii. Deti si mohli zažiť jarmočnú atmosféru, vystavili si svoje výrobky a vyskúšali úlohu jarmočníka - predajcu. Taktiež pred príchodom Mikuláša vystúpili deti so svojim kultúrnym programom. Ďakujeme všetkým zúčastneným a spolupodieľajúcim sa deťom a ich rodičom a starým rodičom.

  • Tvorivé dielne u tretiakov-indiánov

    Tvorivé dielne u tretiakov-indiánov

    Dnes 29.11.2022 k nám zavítala veľmi milá a šikovná pani Mirka z obchodíku Vrkôčik v Ružomberku a naučila nás vyrábať krásne vianočné gule. Deti si vyskúšali geometriu v praxi. Museli viesť čiary po guli, rozdeľovať guľu na štvrtiny, merať stuhu, hľadať polovicu. Samozrejme si overili aj svoje manuálne zručnosti pri opatrnom používaní príborového nožíka, ktorým zatláčali kúsky látky do drážky v polystyrénovej guli. Vznikli nádherné ozdoby, ktoré poputujú na mikulášsky jarmok, kde si deti budú môcť svoje výrobky aj popredávať. Deti si na vlastnej koži overili, koľko práce je pri ručne vyrábaných predmetoch a ťažko niesli fakt, že výrobky museli nechať v škole. Ale keďže to už vieme, vyrobíme si ešte aj pre seba. Ďakujeme za krásnu spoluprácu a darčeky z obchodíka Vrkôčik ako bonus na náš jarmok.

  • Futbalový turnaj žiakov a žiačok 1. stupňa

    Futbalový turnaj žiakov a žiačok 1. stupňa

    Pri príležitosti Medzinárodného dňa bez fajčenia a Európskeho týždňa boja proti drogám sa po dvojročnej prestávke 21.11. v našej telocvični uskutočnil futbalový turnaj žiakov a žiačok 1. stupňa.

    Výsledky: chlapci - 1. miesto 3.A, 2. miesto 4.A, 3. miesto 2.A a 4. miesto 1.A,dievčatá - 1. miesto 4.A, 2. miesto 3.A, 3. miesto 2.A a 4. miesto 1.A,

    Deti sa veľmi zanietene a bojovne vkladali do bojov na ihrisku a dúfame, že budú mať vždy na pamäti ako im šport dokáže vyplniť voľné chvíle.

  • Dopravná výchova na 1.stupni

    Dopravná výchova na 1.stupni

    Dňa 18.11.2022 sa na prvom stupni deti všetkých tried venovali téme doprava, pravidlám chodcov a cyklistov, dopravným značkám, dopravným prostriedkom a samozrejme zdravotnej výchove, ktorá je v doprave neodmysliteľnou súčasťou. Jednotlivé triedy prešli stanovišťami úloh a na záver si všetky vedomosti vyskúšali v praxi na improvizovanom dopravnom ihrisku v telocvični. Ako cyklisti a chodci sa správali ohľaduplne a vzorne dodržiavali dopravné predpisy. Veríme že si tak budú počínať aj mimo areál školy.

strana:

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Ľubochňa
    Školská 155/17
    034 91 Ľubochňa
  • pevná linka: 044/4391229,

    mobilné čísla:
    riaditeľ: 0911 784 822
    jolos@zslubochna.sk
    olos.lubochna@gmail.com

    zástupkyňa ZŠ: 0911 329 656
    zslubochna@centrum.sk

    zástupkyňa MŠ: 0911 809 930
    mslubochna@gmail.com

    ŠKD:
    0911 583 857 1. odd. ŠKD
    0911 256 564 2. odd. ŠKD

    vedúci ŠJ: 0911 784 821
    akrajcovic@zslubochna.sk

Fotogaléria

Politika súborov cookies

Táto webová stránka používa len nevyhnutné cookies, ktoré slúžia na jej správne fungovanie. Viac informácií o spracúvaní a riadení cookies nájdete tu.